Με τισ νυμφεσ κανουμε
1 ακομα βημα
για να αλλαξουμε τον κοσμο

Με τισ νυμφεσ κανουμε
1 ακομα βημα
για να αλλαξουμε τον κοσμο

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,

ονομάζομαι Tom Neish και αυτή είναι η Dolly και ο Elliot. Είμαστε περήφανοι που σας παρουσιάζουμε την πιο φιλική για το περιβάλλον τροφή για κατοικίδια στον κόσμο. Η διαδικασία παραγωγής ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι και αισθάνομαι ότι το προϊόν μας μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διατροφή των κατοικιδίων μας σε συνδιασμό με τα οφέλη του πλανήτη.

Εργάζομαι στη βιομηχανία των κατοικίδιων ζώων για περισσότερα από 20 χρόνια στην  ανάπτυξη προϊόντων και σχεδιασμού. Mε την πάροδο του χρόνου, έμαθα πολλά για το τι κάνει μια υπέροχη τροφή για τα κατοικίδια, καθώς και πόσο πολύ ενδιαφέρονται οι άνθρωποι για την ευημερία των κατοικίδιων τους.

 Με ανησύχησε η άυξηση της ζήτησης των τροφών για κατοικίδια που περιέχουν κρέας «ανθρώπινης ποιότητας». Ναι είναι εξαιρετικά προϊόντα, αλλά καθώς υπάρχει έντονα το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι πόροι μειώνονται, είναι συνετό να ταΐζουμε τα κατοικίδιά μας με μια τέτοια μορφή κρέατος; Συνειδητοποίησα ότι τα 500 εκατομμύρια κατοικίδια σκύλοι και γάτες στον κόσμο, καταναλώνουν περίπου 23 δισεκατομμύρια τόνους κρέατος κάθε χρόνο.

 Λατρεύω τους σκύλους και τις γάτες, αλλά είναι διαπιστωμένο οτι η διατροφή τους επιβαρύνει τον πλανήτη!

Ως γονιός, ανησυχώ για την κλιματική αλλαγή και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να μειώσω την κατανάλωση κρέατος στην οικογενειακή μας διατροφή.  Επειδή τα κατοικίδια μας είναι κυρίως σαρκοφάγα, ήταν και ο λόγος που έπρεπε να βρω μια λύση. Και ξαφνικά <<Εύρηκα – Εύρηκα>> όταν δοκίμασα μια ενεργειακή μπάρα από αλεύρι κρίκετ. Εξαιτίας του οτι ήταν γευστικό, αναρωτήθηκα εάν τα έντομα θα μπορούσαν να παρέχουν την τέλεια πρωτεΐνη για τα κατοικίδια.

Έτσι επικοινώνησα με μερικούς από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο στη διατροφή των ζώων και την εντομοφαγία (στη μελέτη των βρώσιμων εντόμων) και μετά από πολλή έρευνα μαζί με την ομάδα μου καταλήξαμε στις προνύμφες Hermetia Illucens ως την πιο θρεπτική και φιλική  προς το περιβάλλον επιλογή .