ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ

Η Yora είναι η μια καινοτόμος τροφή για κατοικίδια, φυσική, ισορροπημένη και νόστιμη για σκύλους κάθε μεγέθους και ηλικίας καθώς και ενήλικες γάτες. H εξειδικευμένη ομάδα της Yora εστιάζει στην προμήθεια βιώσιμων συστατικών. ‘Οπως για παράδειγμα η νέα πρωτεΐνη εντόμων που περιέχεται στην τροφή, η οποία θεωρείται μία από τις πιο εύπεπτες και θρεπτικές μορφές πρωτεΐνης στον πλανήτη. Η πρωτεΐνη εντόμων είναι υποαλλεργική και ιδανική για κατοικίδια με οποιεσδήποτε τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες που σχετίζονται με το κρέας. Η Yora είναι επίσης εξαιρετική επιλογή για το περιβάλλον, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τροφές για κατοικίδια με βάση το κρέας. Τα επιλεγμένα έντομα για τροφές Yora χρειάζονται πολύ λιγότερο νερό, γη και CO2, με αποτέλεσμα να μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα στα κατοικίδια ζώα σας!

Ναι, οι συσκευασιες είναι πλήρως ανακυκλώσιμες.

Οι νέες μας συσκευασίες είναι μια ολοκαίνουργια τεχνολογία με πολλαπλές στρώσεις του ίδιου πλαστικού, που σημαίνει ότι είναι πλήρως ανακυκλώσιμες.

Οι θρεπτικές και νόστιμες νύμφες μας (Hermetia Illucens) προέρχονται από την Ολλανδία, από τη φάρμα που ονομάζεται Protix. Ο λόγος για τον οποίο προμηθευόμαστε από τη συγκεκριμένη φάρμα είναι επειδή είναι ένας από τους πιο ηθικούς και μεγαλύτερους εντομοκαλλιεργητές, που έχουν υψηλά πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων και μπορούν να παράγουν τις ποσότητες που χρειαζόμαστε. Συνεργαζόμαστε με φάρμα εντός  Ευρωπαϊκής  Ένωσης  για καλύτερο έλεγχο και ταχύτερα αποτέλεσματα.

Χρησιμοποιούμε τις νύμφες από το The Black Soldier Fly AKA Hermetia illucens. Είναι από τις αρχαιότερες και πιο θρεπτικές πηγές ζωικής πρωτεΐνης στον κόσμο και χρησιμοποιούν μόνο ένα κλάσμα των παγκόσμιων πόρων σε σύγκριση με την παραδοσιακή κτηνοτροφία. Οι νύμφες μας τρέφονται με καθαρό κομπόστ λαχανικών, που θεωρείται ένας φυσικός και βιώσιμος τρόπος. Οι Hermetia illucens ή αλλιώς οι νύμφες μας, έχουν μελετηθεί εδώ και χρόνια από τους ειδικούς της Protix και έχουν διαπιστώσει ότι έχει απίστευτα οφέλη για την υγεία πολλών ζώων. Η Protix έχει τελειοποιήσει κάθε στάδιο της γεωργικής διαδικασίας για να το κάνει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.

Οι βιολογικές μας νύμφες επιλέχθηκαν εν μέρει επειδή δεν έχουν υποδοχείς πόνου. Ωστόσο, παίρνουμε την καλή διαβίωση τους  πολύ σοβαρά, επομένως έχουμε εφαρμόσει μια διαδικασία που είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη. Υπάρχουν σωλήνες κρύου νερού που τις ψύχουν σε κατάσταση αδρανοποίησης. Έτσι, αποκοιμούνται όταν η θερμοκρασία του σώματός τους είναι πολύ χαμηλή.

Η επιλεγμένη θερμοκρασία είναι περίπου στους 120 βαθμούς. Μετά το μαγείρεμα γίνεται η διατροφική ανάλυση ώστε να βεβαιωθούμε ότι παίρνουμε πάντα ακριβή αποτελέσματα, τα οποία είναι πολύ υψηλής ποιότητας. Εστιάζουμε στον έλεγχο της ευπεπτότητας και της πρωτεΐνης σε συνδυασμό με την σταθερότητα των υδατανθράκων.

Οι κροκέτες Puppy και Small Breed είναι μικρότερου μεγέθους (μήκος 10 mm και πάχος 3 mm) σε σύγκριση με τις κροκέτες Adult All Breeds (μήκος 15 mm και πάχος 7 mm). Το Small Breed and Puppy αναμιγνύεται με επιπλέον πρωτεΐνη δίνοντας σε μικρότερους σκύλους και κουτάβια περισσότερη ενέργεια ανά μπουκιά. Οι Large Breed και Senior τροφές μας, έχουν ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό πρωτεΐνης, αλλά επιπλέον Γλυκοζαμίνη, Χονδροϊτίνη και MSM για να διατηρούν τις αρθρώσεις τών σκύλων σε καλή κατάσταση. Η τροφή Puppy έχει επίσης φύκια DHA για πρόσθετη ανάπτυξη του εγκεφάλου. Η τροφή Senior περιέχει λυκοπένιο που επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης του εγκεφάλου.

Για την παρασκευή της Yora δεν έχουμε δοκιμάσει ούτε χρησιμοποιήσει επιβλαβείς χημικές ουσίες σε σκύλους ή γάτες. Συνεργαζόμαστε στενά με αρκετούς καταρτισμένους διατροφικούς συμβούλους, έναν εσωτερικό διατροφολόγο και όπως όλες οι τροφές για κατοικίδια εντός PFMA, διασφαλίζουμε ότι η τελική σύνθεση έχει τη σωστή αναλογία όλων των θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για έναν υγιή σκύλο ή γάτα. Κάνουμε μελέτες τροφίμων και εργαστηριακές δοκιμές και στην πραγματικότητα έχουμε γευθεί κάθε συνταγή  πριν τη δοκιμάσουμε στα κατοικίδια. Όπου είναι δυνατόν, το δοκιμάζουμε στο σπίτι πριν καθεμία από τις τροφές διατεθεί στο εμπόριο ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Yora έχει το μέγιστο όφελος για τα κατοικίδια.

Οι νύμφες είναι τόσο νόστιμες και εύγευστες που δεν χρειάστηκε να προσθέσουμε τεχνητές γεύσεις ή άλλα πρόσθετα. Πέρα από τη βασική σειρά ξηράς τροφής σκύλου έχουμε τρεις διαφορετικές λιχουδιές Yora διαθέσιμες.

«Το σημαντικό είναι να ταΐζουμε όλα τα ζώα με μια ισορροπημένη διατροφή. Όταν συνδυάζεται σε ένα πλήρες διατροφικό γεύμα, τότε η πρωτεΐνη εντόμων αποτελεί μια εναλλακτική, σε ιδιοκτήτες που θέλουν να προσφέρουν μια συνταγή χωρίς να επιβαρύνουν την κτηνοτροφία,  μέσα από τη διατροφή των κατοικιδίων τους. Ούτε όμως να καταφύγουν σε σπιτικές χορτοφαγικές ή vegan δίαιτες που συχνά οδηγούν σε κακή υγεία των ζώων συντροφιάς.  Τα προϊόντα που βασίζονται σε έντομα είναι εύγευστα, θρεπτικά και βιοδιαθέσιμα» – Simon Doherty, Πρόεδρος, BVA, Αύγουστος 2019.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ακολουθούμε τις αυστηρές οδηγίες του οργανισμού PFMA κάνοντας χρήση όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των αμινοξέων, των λιπαρών οξέων τα οποία βρίσκονται σε εξαιρετικά επίπεδα για τη σωστή  ανάπτυξη των κουταβιών. Γίνεται χρήση σε κάποια επίπεδα ταυρίνης, αλλά στην πραγματικότητα συμπεριλαμβάνουμε ένα υψηλό επίπεδο μεθειονίνης που οι σκύλοι τη μετατρέπουν επίσης σε ταυρίνη. Επίσης η L-καρνιτίνη βρίσκεται φυσικά στην πρωτεΐνη που χρησιμοποιούμε.

Η βρώμη είναι θρεπτική, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που συμβάλλει σε μια μορφή αργής απελευθέρωσης ενέργειας και βοηθά στη διατήρηση υγιέστερων επιπέδων σακχάρου στο αίμα, είναι επίσης πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες Ε και Β. Η πατάτα που χρησιμοποιούμε είναι μια από τις πιο περιβαλλοντικές φιλικές καλλιέργειες. Είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, Β6, κάλιο και σε υδατάνθρακες που χωνεύονται εύκολα.

Η τροφή μας δεν περιέχει κανένα από τα 10 κορυφαία συστατικά για αλλεργίες που μπορεί να υπάρξουν σε σκύλους. Έτσι στην αγορά κατατάσσεται ως υποαλλεργική. Παρόλο αυτά σε ένα μικρό ποσοστό των περιπτώσεων, κάποιος σκύλος μπορεί να εκδηλώσει αλλεργίες σε ορισμένα από τα συστατικά της Yora.

Η Yora περιέχει βρώμη και καλαμπόκι από το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζοντας έτσι την τοπική γεωργία. Ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε αυτά τα δύο συστατικά είναι για την υψηλής ποιότητας διατροφικής τους αξία. Εξετάσαμε τη χρήση γλυκοπατάτας, αλλά οι περισσότερες γλυκοπατάτες που χρησιμοποιούνται σε τροφές για κατοικίδια προέρχονται συνήθως από την Κίνα ή την Ασία και δεν είναι βιώσιμες.

Η Yora είναι χωρίς γλουτένη, σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη που είναι οι κύριες αλλεργίες που προκαλούνται από γλουτένη. Υπάρχουν μικρά ίχνη γλουτένης στις περισσότερες καλλιέργειες δημητριακών, αλλά είναι πολύ απίθανο να προκαλέσουν αλλεργίες.

Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη εξάγονται από καλαμπόκι και από αρθρόποδα. Όμως είμαστε στη διαδικασία που εξετάζουμε και νέες μορφές χονδροϊτίνης και γλυκοζαμίνης.

Όχι, καμία τροφή μας ή λιχουδιές δεν περιέχει φοινικέλαιο. Χρησιμοποιούμε ψυχρής έκθλιψης λάδι κανόλα, από μια φάρμα στο Sussex που ονομάζεται Hillfarm Oils. Ως στόχο μας θέλουμε το προϊόν μας να είναι όσο πιο βιώσιμο και θρεπτικό γίνεται.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Για πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα που πρέπει να ταΐσετε το κατοικίδιο σας,  καλύτερο ανατρέξτε στις οδηγίες διατροφής στις σελίδες των προϊόντων μας, καθώς αυτό εξαρτάται από την ηλικία και το βάρος του ζώου σας.

Το Yora Adult All Breeds δεν είναι κατάλληλο για κουτάβια, καθώς δεν είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός κουταβιού. Ως αποτέλεσμα δε θα ήταν μια πλήρης τροφή για αυτό. Τα κουτάβια έχουν ανάγκη από περισσότερη πρωτεΐνη έτσι θα επωφεληθούν από την συνταγή της Yora Puppy μιας και έχει πρόσθετο DHA που συμβάλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Επίσης, η συνταγή περιέχει εκχύλισμα Yucca που μειώνει την οσμή των κοπράνων. Η ποικιλία Adult All Breeds έχει σχεδιαστεί για σκύλους άνω των 12 μηνών.

Παρόλο που η Yora  δεν είναι ειδικά σχεδιασμένη για σκατζόχοιρους, δεν περιέχει κανένα βλαβερό για αυτούς συστατικό  και μπορεί να δωθεί ως συμπλήρωμα δατροφής. Προτείνουμε να μουσκέβετε την τροφή πρίν την σίτιση καθώς η υγρασία, την κάνει πιο νόστιμη.